Våra tjänster

Vi vet vad som krävs. Därför ställer vi även höga krav på oss själva.

Vid takläggning eller total takrenovering inkluderar våra priser:

  • Ställning

  • ROT-ansökan
  • Takstege
  • Stos
  • Byte av 5 kvadratmeter råspont
  • 5% extramaterial

Takläggning

Takläggning är ett komplex arbete som består av många steg. Implementeringen av sådana tjänster bör tillhandahållas av erfarna och kvalificerade hantverkare.

Vi är specialiserade på alla typer av takarbeten – från enkla till komplexa. Våra medarbetare har arbetat i den här riktningen i många år och har fått stor erfarenhet. Deras kvalifikationer gör det möjligt för oss att professionellt utföra uppdrag av varierande grad av komplexitet.

Byggteknik står inte stilla och förbättras ständigt – nya byggmaterial dyker upp, nya metoder och verktyg för genomförandet av vissa byggnadsarbeten. Den klassiska typ av takmaterial har olika egenskaper och de kräver speciella förberedelser inför din takläggning. När du väljer ett material för ett tak är det nödvändigt att ta hänsyn till byggnadens struktur och funktioner, takets form och lutning för att välja det bästa alternativet ur teknisk synvinkel. Volux Tak & Plåt har all nödvändig utrustning och utför takläggning av högt kvalificerade specialister.

Vi är certifierade takläggare som har alla nödvändiga kunskaper och erfarenhet att lägga tak i följande material:

Takrenovering och takbyte

och följande typer:

Takrenovering och takbyte

Väl utfört arbete och noggrannheten i materialvalet garanterar takets långa livslängd och dess oklanderliga utseende.

Takrenovering

Om ditt tak har sett bättre dagar och har blivit utslitet, kan vi genomföra en fullständig takrenovering som ger dig ett nytt tak som kommer att bestå i decennier framöver.

Våra skickliga takläggare och takrenoverare är mycket välutbildade. De kan ersätta alla befintliga och defekta takbeläggningar på olika typer av ytor. Dvs sadeltak, mansardtak, valmat tak, pulpettak, motfalkstsak och plattak. Vi arbetar med olika takmaterial t.ex. taktegel, takpannor, takpapp och plåt.

Till skillnad från många andra takföretag kan vi dessutom utföra alla tillhörande konstruktions- och utbytesarbeten – inklusive trä, isolering, etc.

Solpaneler

Takservice

Tjänsten inkluderar rengöring av takytor, borttagning av mossa, borttagning av löv och allt annat skräp. Vi ser också till att takavvattningssystem(rännor, rör, etc.) rengörs regelbundet, vilket i sin tur möjliggör korrekt vattenutsläpp.

När takytorna rengörs kontrollerar vi dem noggrant och ger en detaljerad rapport av skicket, vilket ger kunderna fotografiska bevis på eventuella problem.
Detta säkerställer att eventuella fel upptäcks i ett tidigt skede och minimerar därför risken och kostnaden för framtida reparationsarbeten, både externt och internt.

Taksäkerhet

Dessa är väsentliga element som måste installeras på tak för säkerhet och långvarig drift. Under olika takarbeten kan materiell och människor skadas. För att säkerställa säkerheten för all personal som arbetar på höjd och skydda takbeläggning krävs att ditt tak är utrustat med särskild säkerhet.

I Arbetsmiljöverkets och Arbetsmiljölagens föreskrifter framgår de säkerhetsåtgärder som en arbetsgivare ska vidta innan ett takarbete, som exempelvis takrenovering. Vi installerar all den utrustningen som du behöver för att göra ditt tak en säker och trygg plats för snöskottare, sotare och andra som behöver arbeta på taket.

Takskottning

Volux Tak & Plåt är certifierade takskottare och vi erbjuder snöröjning på både privata- och kommersiella byggnader. 

Varje tak är unika när det gäller snöbelastning. Vissa kan hantera stora volymer snö eller is, medan andra upplever strukturella eller isrelaterade problem efter bara några centimeter. Vårt mål är att utföra så mycket snöröjningen som det krävs för att hålla er bostad problemfri under vintern. Våra snöskottare är utbildade med de bästa verktygen och utrustningar, de har arbetsetik och hög personlig standard som våra kunder förväntar sig i denna bransch.

Det finns inget snöröjningsuppdrag som vi inte kan hantera, och er tillfredsställelse  är 100% garanterad för alla våra tjänster. Vi skottar snö och is från alla typer av tak.

Volux Tak & Plåt är certifierat hos Skotta säkert

Tak

Takavvattning

Om du tror att någon del av din takavvattning har skadats på grund av dåligt väder eller för att taket är slitet, låt vårt team inspektera och åtgärda problem. Vi ger dig alltid råd om takreparation eller takbyte är bäst för ert tak, beroende på omfattningen av takets skador.
Smuts, löv, mossa, skräp med mera, kan byggas upp i hängrännor med tiden utan att du är medveten om det. Om detta skräp inte tas bort kan blockeringar uppstå som leder till ytterligare skador på tak.

Medan vi inspekterar ert avvattningssystem kan vi också titta på taket för att se till att det är i gott skick och för att förhindra dyrare reparationer i framtiden.

Takfönster

Funderar du på att installera takfönster i din fastighet? Takfönster är det perfekta valet för att låta naturligt dagsljus att komma in i en bostad vilket kan förvandla en bostads utseende och öka trivseln i bostaden.
Att installera takfönster är ett utmärkt alternativ för både bostäder och kommersiella fastigheter, särskilt för att modernisera äldre byggnader som saknar naturligt dagsljus. Även en äldre fastighet med ett äldre tak, kan bli fint med ett takfönster.

Oavsett om det gäller ett privat eller kommersiellt projekt, är takfönster ett utmärkt sätt att göra din fastighet miljövänligare också, eftersom det naturliga ljuset kan ersätta artificiellt ljus. Detta kan sänka dina fastigheters totala koldioxidutsläpp och minska energiräkningen på lång sikt – vilket gör dem till en smart investering.

Våra experter kan hjälpa dig att välja vilket fönster som är bäst för ditt projekt – kontakta oss idag.

Målning fasader och plåtmålning

Med tiden bleknar fasader naturligt. Att välja rätt fasadmålare för projekt kan vara en ansträngande uppgift. Med Volux Tak & Plåt kan du vara säker på att dina idéer förverkligas av vårt kompetenta, pålitliga team. Vi är stolta över att vi alltid är uppmärksamma på detaljer och håller höga krav på professionalism, vilket gör att vi verkligen sticker ut. Oavsett dina krav kommer vi att arbeta outtröttligt för att säkerställa att allt blir enligt er tillfredsställelse.

Oavsett trä, tegel, sten eller något helt annat material, så kommer varje typ av material att utvärderas av våra professionella målare för att säkerställa att den bästa typen av utomhusfärg används för fasadrenoveringen. Grundlig ytförberedelse säkerställer ett optimalt resultat och ger en bättre hållbarhet. Oavsett om du vill renovera inomhus eller fasaden, har vi erfarenhet och färdigheter för att göra arbetet klart i tid och med garanterat utmärkta resultat.

Renovering

En professionell renovering kan förändra utseendet på alla slags fastighetsinredningar. Oavsett om det är en liten del av en vägg som behöver renoveras, eller dörrar och dörrkarmar som behöver lite uppmärksamhet, eller om hela rum behöver renoveras, så kommer våra målare och snickare att se till att arbetet utförs till en standard som du kan vara stolt över i flera år.

Vårt team av inredare är redo att diskutera dina krav och svara på alla frågor du har. Du kan alltid boka ett kostnadsfritt hembesök så kan vi beräkna uppdraget och ger en offert med fast pris.

Altan- och terrassbygge

Med en hjälp av en altan/terrass så kan man få sömlös övergång mellan ute och inne och det kan bidra till att själva huset känns större, samtidigt som det blir en perfekt yta för att umgås på, med familj och vänner.

Vi använder endast det bästa materialet från olika leverantörer och ser till att detaljer, färg och material följer byggnadens stil och eventuella kulturhistoriska värden. Vi ser även till att terrassen, altanen eller balkongen får ett pålitligt, hållbart tätskikt som skyddar mot väder och vind.

Våra snickare kan hjälpa dig att bygga ut din befintliga uteplats, renovera eller bygga upp din drömaltan från grunden.

08-76 71 777